Szeret, nem szeret…

Mi a szeretet? Szerintem mindenkinek más! Amikor azt mondjuk valakit szeretünk vagy valaki szeret minket, ez alatt millió dolgot érthetünk! Ugyanígy, ha azt éljük meg valaki nem szeret minket, azaz nem érezzük magunkat szeretve, valójában egy hiányra hívja fel a figyelmet bennünk.

Van az a szeretet, amit mindenki szeretetnek él meg ha kapja.

Ez az állandó, elvárásoktól mentes, teljes figyelemmel járó, magától értetődő szeretet, ami mellett történhet bármi, jöhetnek bármilyen érzelmek az a szeretet stabil, érdekektől mentes és sérthetetlen marad. Eddigi tapasztalataim szerint ilyen szeretet a baráti kapcsolatainkban megélhető. Minden más kapcsolatunkban már elvárások vannak. Erről tudnék írni oldalakon át, de röviden én azt gondolom, hogy alapvetően ezzel semmi baj nincs. Én nem hiszek abban, hogy mindenkit szeressünk feltételek és elvárások nélkül. Ez itt a valóság, ahol képesnek kell lennünk arra, hogy megvédjük magunkat, meghúzzuk a határainkat és azokat szigorúan a saját magunk érdekében minden körülmények között meg is tartsuk. Ez nem jelenti azt, hogy nem szeretjük a másikat, sőt. Viszont ha nincs elvárásom egy párkapcsolatban, az nem párkapcsolat. Persze a túlvilágon, a mennyben, kinek hogy komfortos… ott van feltétel nélküli szeretet, meg áldás és minden csodálatos, de mi most nem ott vagyunk. 

Létezik a mintáink szerinti szeretet. Amit tapasztaltunk kisgyermekként, ahogy a szüleink szerettek minket. Hisz ők az első emberek akik ezt megmutatják nekünk. 

Tegyük fel, hogy én azt tapasztaltam az apukám soha nem mond igazat, nem tudja kimutatni az érzéseit és nincs jelen a mindennapjaimban. Akkor bennem tudat alatt kialakul, hogy az a férfi szeret engem, aki soha nem mond igazat, nem tudja kimutatni az érzéseit és nincs jelen a mindennapjaimban. Így tudat alatt ilyen férfiakhoz fogok vonzódni. 

Férfiként: tegyük fel, hogy az anyukádnak nem volt ideje veled minőségi időt tölteni, mert mondjuk dolgozott hogy megteremtse az anyagiakat, de amikor valami rosszat csináltál, akkor megkaptad a teljes figyelmét olyan formában, hogy kiabált veled.  Akkor választasz egy olyan nőt magad mellé, aki nem figyel rád és te törekszel majd arra, hogy rosszat csinálj, hogy kiabáljon veled és tudat alatt ettől érzed magad jól. Persze tudatosan szeretnél te olyan társat választani akivel nem a szüleid mintáit éled át, de mivel a “tudatalattink milliószor erősebb” – Dr. Bruce H. Lipton sejtbiológus – így erre kevés az esélyed.

Mi neked a szeretet? 

Amikor felismerted és megdolgoztad, sikerült kijönnöd a szüleid mintáiból, lehetőséged van felfedezni, hogy számodra mit jelent a szeretet. Amikor már nem a szüleid szemüvegével szemléled a világot akkor felfedezheted magadban, hogy számodra mit jelent a szeretet. Végre élheted a saját életed és választhatsz olyan társat aki neked a legjobb. Nem egy tudatalatti program szerint kell leélned az egész életed, ami bizony véges és nem tudod visszatekerni, hogy újra átéld!