Merj félni!

Akkor tudok teljes életet élni, ha elfogadom a saját érzéseim. 

Ha bátran meg merem élni mindegyiket, anélkül hogy lelkiismeretfurdalásom lenne miatta, anélkül, hogy azt mondanám ez “negatív érzelem” ezt nem érezhetem…

Sok helyen lehet olvasni/hallani ehhez hasonlókat… légy pozitív, a harag méreg, a szomorúság megbetegít, a félelem “alacsony rezgésű”… stb. és ezeknek további variációit…

Ez akkor igaz, ha beleragadunk az adott érzelembe, azaz nem éljük meg, csak forgatjuk magunkban nap mint nap és arra megy el értékes életenergiánk, hogy valahogyan elnyomjuk, hogy ne érezzük, vagy meggyőzzük magunkat nap mint nap, hogy mi nem is érzünk ilyet!

Nem lesz olyan, hogy nem érzünk félelmet, haragot és szomorúságot! Ezek az érzések részei az öt alap érzelemnek. Nem kerülhetjük el őket. Ha mégis megpróbáljuk, megakadunk és nem tudjuk megélni az életörömöt, mert nincs helye bennünk… tele vagyunk meg nem élt, el nem engedett félelmekkel, haraggal és szomorúsággal. Mert az van belénk kódolva, hogy nekünk jónak kell lennünk, vidámnak és nem szabad félnünk semmitől…. 

Pedig a valóság az, hogy amikor megengedem magamnak és elfogadom a félelmet, akkor tudom elengedni és továbblépni. Akkor már nem ejt rabul. Tovább tudok lépni, hogy megéljem a haragom. Amikor megengedem magamnak hogy dühös legyek, akkor tudok továbblépni a szomorúságomhoz. Amikor merek szomorú lenni, nem akarom magam felvidítani hanem elfogadom, hogy most szomorú vagyok, azt is el tudom engedni és képes leszek eljutni az életörömhöz. Miután meg tudom élni az öröm érzését leszek csak képes a valódi együttérzésre.

Van, hogy ez a kör egy nap többször is végigmegy rajtunk és ez teljesen rendben van!

Én nem vagyok jó, szoktam nagyon dühös lenni és szomorú is, sőt gyakran félek is. Dühöngök, zokogok és reszketek a félelemtől! És mióta vagyok olyan bátor, hogy ezt megengedjem magamnak boldogabb vagyok mint valaha! 

Mert ez az ÉLET! Nem az a bátor aki nem fél, hanem az aki elfogadja hogy fél és ezzel együtt cselekszik! 

Senki más nem dönthet az életedről, csak te! Te döntöd el, hogy jó akarsz lenni, vagy felszabadult és boldog! Hogy nap mint nap győzködöd magad, hogy már nincs bennem annyi félelem, vagy egyszerűen csak elfogadod hogy van és cselekszel!