Hűséges hitves-e a pénz?

Sokunkban megszületett már a vágy, hogy párkapcsolatunkban a Férfi többet jelentsen az anyagi biztonságnál. Sok évvel ezelőtt a hölgyek csak álmodoztak arról, hogy szerelemből házasodjanak, hiszen kötelességük volt kizárólag anyagi szempontok alapján a legígéretesebbet választani.

Mi nagyon szerencsések vagyunk, hiszen azt választunk és olyan szempontok alapján akit csak szeretnénk! Nem a pénzzel kell házasodnunk, hanem az emberrel. – Természetesen itt nem olyan végletekre gondolok amikor a megélhetés kihívást jelent, hanem arra amikor udvarol nekünk két jól szituált Férfi, akkor nem azt kell választanunk, akinek nagyobb az autója, vagy a háza, hanem bátran választhatjuk azt akinek nagyobb a … szíve 🙂

Ehhez természetesen szükség van arra, hogy a megélhetés nekünk se jelentsen kihívást, ne a szüleink támogassanak, hanem mi magunk meg tudjuk teremteni azt az anyagi biztonságot, amire vágyunk. 

Ha egy férfitől várjuk el mindezt, nézzük nekünk mit kell adnunk ezért cserébe.

Először is a szabadságunkat. Abban az esetben, ha megengedjük magunknak, hogy anyagilag függjünk egy “férfitól” azonnal kiszolgáltatottá válunk számára. Ezt azt hiszem nem kell részleteznem… akár a lakhatásunktól egészen az olyan apró dolgokig, hogy megveszem-e magamnak azt a cipőt. Azonnal alárendelődöm, soha nem leszünk egyenrangúak a kapcsolatban. Nyilván egy igazi Férfi soha nem élne vissza egy ilyen helyzettel, de nem is érzi jól magát egy ilyen kapcsolatban, tehát soha nem hozna ilyen helyzetbe egy nőt. – Mert ne felejtsük el, ezt a helyzetet is csak két ember tudja létrehozni és fenntartani is. 

A második amiről le kell mondanunk az a szenvedély. Egy alá-fölé rendelt kapcsolatban nincs meg az az izgalom, az a vágy amit a filmvásznon látunk. Hiszen hogyan is lehetne? Ki vagyunk szolgáltatva a férfinek, ő mindig biztos benne, hogy ott leszünk bármit is tesz… nem kell már meghódítson minket. Nincs meg az alapvető szabadságunk, arról sem dönthetünk mit veszünk magunknak és mit nem…. Ez egy férfi számára egyáltalán nem vonzó.

A harmadik amit be kell áldoznunk az a hűséges kapcsolat. Mivel ebben nincs vágy, nincs szenvedély, így egy idő után biztosak lehetünk benne, hogy a “férfi” máshol fogja ezt megkeresni. Természetesen minden lelkiismeretfurdalás nélkül, hiszen ő mindent megtesz… 

Ha ezt a három dolgot hajlandóak vagyunk beáldozni, megkapjuk az anyagi biztonságot. Mielőtt ezt felismertem volna én beáldoztam, szenvedtem is piszkosul… Viszont mára ez a három dolog számomra annyira értékessé vált, hogy nincs olyan amiért ezeket feláldoznám.

Ezért elkezdett az foglalkoztatni, hogy hogyan tudom a saját anyagi biztonságom megteremteni. Milyen hitrendszereim vannak a pénzről, az anyagi bőségről. Elhiszem-e, hogy képes vagyok ezt megteremteni önállóan férfi nélkül? Hiszen évszázadokon keresztül a pénz a férfiak “dolga” volt és kizárólag rajtuk keresztül, valami értékeset beáldozva érhettük el az anyagi bőséget. A jó hírem az, hogy te is és én is 50%-ban nőből és 50%-ban férfiből vagyunk. Tehát csak a megfelelő 50%-ot kell jól használnunk és képesek vagyunk magunknak megteremteni mindezt!