A Legmagasabb Életszínvonal

Életünk minőségét a kapcsolataink minősége határozza meg. 

A párkapcsolatunk, a baráti kapcsolataink és a családi kapcsolataink minősége. Egy kapcsolat legmagasabb szintje a kapcsolódás. Erre a szintre egy kapcsolat kizárólag akkor fejlődhet, ha mind a ketten hajlandóak és képesek vagytok energiát és erőfeszítést tenni bele. Ha mind a ketten találkoztatok már saját magatok mélységeivel. A kapcsolódás pont annyira lesz mély, amennyire ti mélyre mentetek valaha magatokban. Pont annyira tudjátok kezelni egy kapcsolatban a konfliktusokat, a nehézségeket, pont annyira tudtok beleállni amennyire arra saját magatokkal is képesek és hajlandóak vagytok! 

Enélkül egy kapcsolat felszínes marad, nem mélyül el. Amivel szerintem alapvetően semmi baj nincs, hiszen ki lenne képes annyi mély kapcsolódással élni a mindennapjait, ahány ismerőse csak van? De abban teljesen biztos vagyok, hogy mindekinek szüksége van néhány ilyen kapcsolódásra az életében ahhoz, hogy a lelke kiegyensúlyozott, egészséges és békés legyen!

Ahhoz, hogy  egy kapcsolat elkezdjen kapcsolódássá fejlődni az első lépés, hogy lebontsd a falaid. Azokat a falakat, amiket magad köré építettél az eddigi sérüléseid romjaiból. Mert valószínűleg úgy működsz te is, ahogy sokan mások, hogy amint valami kellemetlen érzés jön elő benned, azonnal visszamenekülsz a falad mögé. Ott biztonságos, ott nem látják, hogy sérülékeny vagy. Azonnal határt húzol és kizársz mindenkit aki bánthat, aki egy kicsit is közel férkőzött a szívedhez. Ezzel a kapcsolatot halálra ítéled. Így nemcsak nem fejlődik kapcsolódássá, valószínűleg teljesen meg is szakad. Ilyenkor csak a menekülés és a kizárás viszi el az energiád, képtelen vagy kommunikálni. Tudat alatt csak azon van a fókuszod, hogyan tartsd magad távol a másik embertől. Bármit tesz, csak a rosszat látod benne, a rád veszélyest, teljesen elveszíted a valóság érzékelésed. 

Ha képes vagy, hogy lebontsd a falad, és ne elmenekülj és kizárj, hanem őszintén, tisztán, azonnal kommunikálj az érzéseidről és megoszd a másikkal mi történik benned, ez már képessé tesz a kapcsolódásra. 

Természetesen előfordul, hogy a másik fél erre nem vevő, és nem hajlandó vagy képes téged meghallgatni, ő zár ki téged. Ettől kapcsolat egy kapcsolat, hogy két ember képessége és hajlandósága kell a működéséhez. Ez esetben ezt érdemes tudomásul venni és elengedni, mert hosszútávon bántalmazó számodra egy olyan kapcsolat, ahol nem vagy annyira fontos, hogy meghallgassák az érzéseid. 

Egy kapcsolódás nagyon biztonságos mind a két fél számára, pedig azt gondolnánk, ha sérülékenységünket felfedjük, az minden lehet csak nem biztonságos. Érdekes egy paradoxon ez. Természetesen kapcsolódássá csak olyan kapcsolat fejlődhet, amiben nincs érdek. Amiben kizárólag egymás társaságáért vagyunk, csak mert jó együtt. Egy kapcsolódásban teljesen biztos vagy benne, hogy a másik fél soha nem tenne olyat, amivel téged megbánt, amivel neked kárt okoz. Ez annyira biztos, mint a halál. Így, ha bármi történik ami mégis bánt, megkérdezem tőle miért csinálta és elmondom engem ez miért bántott. És mivel egy kapcsolódásban eszünk ágában nincs bántani a másikat, ő el fogja mondani miért csinálta és azt is, hogy sajnálja ha ezzel fájdalmat okozott, soha többé nem csinálja. 

Mert számára is a legfontosabb a kapcsolódásunk. Mert a kapcsolódás mindennél fontosabb és értékesebb. Egy olyan ember, akivel lehet kapcsolódni, a legértékesebb kincs a Földön. Azt hiszem ezt sajnos elfelejtették az emberek. Bezárkóztak a biztonságosnak hitt falaik mögé és működtetik a felszínes kapcsolatokat, a felszínes életüket. 

Mert persze, egy szinten nagyon fontos, hogy azokat a kapcsolatokat amik csak viszik az energiád, ami teljesen egyoldalú azokat lezárd. De itt nagyon könnyű a saját csapdánkba esni és olyan határokat húzni, ami mögött mindig teljesen egyedül találjuk magunkat. 

Egyedül te döntesz, hogy kockáztatsz-e. Fel mered áldozni a látszat biztonságod azért cserébe, hogy megtapasztald egy kapcsolódás valódi biztonságát? 

Én mertem kockáztatni és olyan minőségű életet élek, amiről soha álmodni sem mertem! Ilyen biztonságos még soha nem volt az életem. Nem érdekel engem az üzemanyag ára, a háború, a xovid, se majom-, bárány-, vagy elefánthimlő! Amíg ilyen minőségi kapcsolódásaim vannak amiben mindig minden körülmények között számíthatunk egymásra, a világ legboldogabb embere vagyok! Nincs ennél magasabb életszínvonal!